L’Associació de Veïns de Sant Josep s’ha quedat sense seu. La Justícia ha donat la raó a un veí que havia denunciat un excés de soroll en les activitats que ofereix l’entitat al local del carrer de l’Ebre, que és de propietat municipal.

Una solució passaria per la insonorització, però l’Ajuntament ha descartat aquesta opció. Per tant, l’associació veïnal haurà d’abandonar el local en les properes setmanes. Davant d’aquesta situació, demanen celeritat al govern municipal a l’hora d’oferir un nou emplaçament.

L‘Ajuntament ha comunicat que “està treballant per trobar una alernativa provisional i adequada a les necessitats de les dues entitats que ocupaven aquest local, l’Associació de Veïns de Sant Josep i la Colla Gegantera de Sant Josep, perquè continuïn desenvolupant la seva activitat. En el cas de l’Associació de Veïns es busca un espai on puguin continuar atenent els veïns i veïnes del barri. Pel que fa a la resta d’activitats que organitzen, ja les estan derivant a d’altres emplaçaments”.

María Mercedes Soler, tresorera de l’Associació de Veïns de Sant Josep, ha reconegut que “no sabem on anirem. Fins ara hem complert tot el que ens han dit que havíem de fer per no fer soroll: baixar al mínim el volum de les activitats, canviar l’espai de les reunions de la nostra junta o parlar amb un to baix. Però l’Ajuntament no ens ha acompanyat”.

“La nostra situació és d’emergència. On atendrem als nostres veïns i veïnes? Els haurem de derivar a la Regidoria. Necessitem un local ja perquè també tenim activitats que requereixen d’espai”, ha afegit María Mercedes Soler.

L’Associació de Veïns de Sant Josep es veu obligada a suspendre les seves activitats de teatre, zumba, pilates, ioga, dansa del ventre i country. De la mateixa manera, lamenta haver cancel·lat, per manca d’espai, les recollides d’aliments vinculades a la PAH Ciutat de L’Hospitalet o l’acord amb el Servei Català de la Salut per fer xerrades amb joves drogodependents. Una altra preocupació és saber com podran atendre als centenars d’associats i associades.

“Espero que abans que tanquem el local del carrer de l’Ebre tinguem una alternativa. Els nostres associats necessiten saber on s’han de dirigir físicament. Mentre no tinguem un local haurem de gestionar-ho tot per telèfon”, ha assegurat Mónica Pérez, secretària de l’associació.

Des de l’Ajuntament han comentat que no recorrerà la sentència que obliga a cessar l’activitat al no veure base jurídica per fer-ho.