El president de l’Associació de Veïns del barri, Jofre Rojas, ha fet un repàs a les qüestions que més preocupen al veïnat de la ciutat a l’Espai de l’entrevista de l’Informatiu. L’habitatge, les obres, la reordenació del barri i la seguretat entre d’altres.

La problemàtica de l’habitatge i sobretot, l’existència de pisos turístics amb casos con el cas del bloc d’edificis del carrer Occident 14, on el seu propietari no ha renovat el contracte de lloguer a diversos inquilins per treure més benefici econòmic oferint les habitacions a turistes i estudiants. O el cas de l’edifici del carrer Holanda 36. Rojas assegura que “aquest és un problema que fa temps que existeix al barri. Ara ha rebentat la bombolla ja que la proximitat amb Barcelona ha fet pujar els preus de l’habitatge, i ja podem dir que el dret a un habitatge digna està desapareixent al barri, on no existeix cap tipus de lloguer social”.

Afegeix que des de l’associació de veïns, “estem unint forces amb entitats i sindicats per elaborar un pla de reivindicació social de l’habitatge”.

Obres i remodelació del barri

En els darrers mesos, s’han portat a terme diferents obres a la carretera de Collblanc o al carrer Doctor Martí i Julià que han provocat canvis en la seva configuració . El president de l’entitat afirma que tots “aquests canvis són per a millor però hem d’estar atents a quins són els seus efectes secundaris a aquestes modificacions”.

Tancament de l’Auditori de La Torrassa

Una altra qüestió, que afecta al barri ha estat el tancament de l’Auditori de la Torrassa des del passat estiu. La Parròquia Mare de Déu dels Desemparats, propietària de l’equipament, el va tancar perquè no complia amb els requisits que demana la normativa de llicències d’activitat d’espectacles. Diverses entitats han demanat l’obertura d’aquest equipament. “Sabem que la regidora, els propietaris i algunes entitats estan en converses i de moment no sabem res més. Tot i que no veiem cap avançament en aquests moments”.

Per últim, una altra de les qüestions que afecten al barri apunta Jofre Rojas és el “de la seguretat i la convivència. Que són temes complicats però que cal abordar i més en zones tan desament poblades com aquesta”.