L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de L’Hospitalet ha organitzat un any més el Mercat de Vell per commemorar el dia mundial d’aquesta malaltia. El mercat permet la venda d’objectes de segona mà amb l’objectiu de recaptar fons pel suport i la investigació de l’Alzheimer.

El tradicional Mercat de Vell ha tornat aquest diumenge a la Rambla Just Oliveras. Es tracta d’un mercat solidari organitzat per l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer.

Durant tota la jornada els veïns i veïnes de L’Hospitalet s’han apropat a les paradetes del mercat per tal de col·laborar amb la causa. Gràcies a les donacions dels hospitalencs s’han posat a la venda llibres, joguines, quadres i tota mena d’objectes de decoració. També s’han venut números per una rifa d’obsequis cedits per comerços de la ciutat, loteria i el calendari solidari de l’Associació.

L’AFA inverteix els fons recaptats en les diferents activitats que porten a terme durant l’any.

“A nosaltres ens subvenciona l’Ajuntament de l’Hospitalet i la Generalitat, però tot i les subvencions necessitem recaptar fons per poder recuperar activitats com la musicoteràpia”, explica Pilar Alarma, Presidenta de l’AFA.  

Molts veïns i familiars de persones que pateixen aquesta malaltia han volgut aportar el seu granet de sorra col·laborant amb l’associació.

“Com la recaptació és per una bona causa m’agrada sempre comprar alguna cosa i col·laborar amb l’associació”, afirma l’Anna Ramírez, veïna de la ciutat.

A banda del mercat, durant tot el dia s’ha preparat la taula informativa i de consultes per a familiars que tenen al seu càrrec persones afectades d’Alzheimer. L’AFA també ha organitzar un taller de risoteràpia, que allibera tensions físiques i emocionals a través del riure. Aquest tipus d’activitats donen certa autonomia als afectats per la malaltia i els permet socialitzar amb el seu entorn.