Davant del terratrèmol que va sacsejar el sud-oest de Marràqueix el passat 8 de setembre la població marroquina que viu a L’Hospitalet no s’ha quedat amb els braços plegats. És el cas de l’Associació Cultural Mediterrània. L’entitat obrirà, a partir del 2 d’octubre, a la Bòbila, un punt de recollida de roba tèrmica i per a la pluja, mantes i tendes de campanya per fer-les arribar als supervivents de la catàstrofe.

“En algunes zones fa molt fred i plou molt i estem buscant si la gent pot col·laborar amb roba impermeable, tèrmica, botes d’aigua i tendes de campanya o mantes. Són coses bàsiques però molt necessàries”, ha explicat Africa Elgharbaoui, secretària de l’Associació Cultural Mediterrània.

A banda dels enviaments de material, l’Associació Cultural Mediterrània treballa junt amb l’entitat Alkaria i l’Ajuntament en un projecte de cooperació. El consistori ha aportat 15.000 i encara s’ha d’acabar de definir la línia d’ajuda. “Buscarem si podem sumar més entitats que vulguin participar en el projecte”, ha explicat Ahmed Yafou, president de l’entitat.

De moment, dos instituts de la ciutat ja han mostrat el seu interès a col·laborar. L’entitat està molt agraïda pel suport que estan rebent tant dels hospitalencs com de la comunitat marroquina resident a la ciutat.

Els ciutadans que vulguin fer aportacions econòmiques d’ajut poden fer-ho a través de Bizum o per transferència al Fons Català de Cooperació i a Creu Roja.