Un centenar de persones convocades per l’Assemblea Educativa de L’Hospitalet s’han concentrat a la plaça de l’Ajuntament. Es tracta de professionals de l’ensenyament i famílies, sobretot dels barris del nord, que demanen una educació pública de qualitat i menys massificació als centres.

“Més escoles i millors infraestructures”. Aquest és el reclam de l’Assemblea Educativa de L’Hospitalet, que aplega famílies, docents i altres treballadors de l’educació de més d’una desena de centres de la ciutat. Denuncien que les escoles i instituts estan saturades per les sobreràtios d’alumnes.

Enric Ràfols, mestre de l’escola Pau Casals de la Florida, explica que “a la zona nord de L’Hospitalet, amb el nombre de bolets i classes extra que el Departament d’Educació ha inserit en diferents centres, podríem omplir dues escoles noves. La Generalitat el que fa és massificar, a la nostra escola tenim quatre classes extra i només tenim un pati. Alguns mestres han de fer reforç als alumnes amb dificultats educatives al passadís perquè no tenim prou aules”.

Una situació que, asseguren, dificulta el procés d’aprenentatge de l’alumnat i genera una sobrecàrrega que afecta a les condicions laborals del personal docent. Per això demanen que es construeixin noves escoles.

Així, Ràfols assegura que “ni el Departament té projectada la construcció de cap escola ni l’Ajuntament té espai reservat per construir-les. A més a més, l’Ajuntament continua construint més habitatges i ens preguntem a quin centre aniran els fills que hi vindran a viure”.

A més, des de l’Assemblea Educativa de L’Hospitalet també reclamen a les administracions més inversions per millorar els centres.

“Hi ha escoles amb escales trencades, sense climatització, amb goteres o amb forats al pati que fan que els alumnes es facin mal”, lamenta Ràfols. “Això acaba resultant un problema de racisme institucional, perquè les zones amb més pobresa i immigració és on més es precaritza i on més dèficit d’espais i recursos educatius hi ha”.

Docents i famílies s’han emplaçat a celebrar una assemblea el mes que ve per decidir accions conjuntes de protesta.