A l’espai de l’entrevista de l’Informatiu parlem del barri de Sanfeliu amb Santiago Lomares, membre de la junta de l’Associació de Veïns.

En primer lloc, s’ha referit a les noves àrees de zona verda que s’han implementat a diversos barris, també a Sanfeliu, ja estan en fase de proves i està previst que pròximament entrin en ple funcionament. Des de l’associació de Veïns, valoren positivament la seva implantació al barri ja que “després d’un estudi que deia que el 40% de l’aparcament provenia d’Esplugues i Cornellà. Tot i així hi ha zones del barri com la del carrer Sant Jordi, on la Generalitat no ha establert encara els límits entre les dues localitats”.

Pel que fa a sanitat, des de la Federació d’Associacions de Veïns de la ciutat visita cada dimarts un Centre d’Atenció Primària de L’Hospitalet per recollir les queixes i reclamacions dels usuaris i traslladar-les al CatSalut i al Síndic de Greuges. Pel que fa el CAP de Sanfeliu, Lomares s’ha referit a dos aspectes a millorar “l’espera de 25 a 30 dies pel metge de capçalera o el fet de dependre sempre del CAP de Rambla Just Oliveras”.

Una llarga reivindicació del barri és l’ascensor al Parc de Can Buxeres. “És una petició que ve de l’any 2011 que s’anava a portar a terme el 2019 però que amb la pandèmia es va endarrerir i que s’ha hagut de licitar varies vegades l’empresa. Ara sembla que les obres començaran aquest mes de març”.

Lomares ha lamentat que els coneguts com a pressupostos participatius on van proposar la millora del Parc de les Moreres o la construcció d’un circuit per poder córrer al poliesportiu municipal i que finalment no es van portar a terme. “Ens va semblar una manca de respecte perquè des del 2015 ens reuníem cada mes amb el regidor i vam dedicar temps a fer propostes per millorar el barri i finalment no es va fer res”.