L’ascensor de Sanfeliu, que comunica la part baixa de la Riera del Canyet amb l’esplanada del carrer de l’Aviació i millora l’accessibilitat al parc de Can Buxeres, s’ha fet esperar però finalment ja ha entrat en funcionament. Les obres van començar l’any 2019 i per diferents entrebancs amb les empreses concessionàries en cada moment han tingut aturades que han fet endarrerir la instal·lació.

Des de l’Associació de Veïns de Sanfeliu, que han estat al capdavant de la reivindicació, el Vicente Díaz ha dit que “la lluita ha valgut la pena perquè d’aquesta manera ha guanyat tot el barri. Hi ha hagut contratemps i els hem entès, igualment, creiem que l’espera ha estat massa llarga”.

L’ascensor salva un tram de nou metres amb un fort pendent que abans només era accessible amb trams d’escales de més d’un centenar d’esglaons. L’elevador té una cabina panoràmica de vidre amb capacitat per a 11 persones, portes automàtiques, càmeres de seguretat, un recorregut de 9,30 metres i realitza dues parades a diferent alçada.

A més, compta amb un ventilador en el seu interior i està programat perquè quan no s’utilitzi sempre estigui a baix i amb les portes obertes. El cap d’obra, Francis López, ha afegit que “d’aquesta manera es generen uns fluxos d’aire evitant que a l’interior s’arribi a temperatures molt altes. Així durant els mesos d’estiu es pot continuar fent servir de manera interrompuda”.