El Bàsquet Club Tecla Sala està a punt de fer història. El conjunt de Cristian Gómez lidera àmpliament la Copa Catalunya masculina i té a tocar l’ascens a Super Copa, màxima categoria del bàsquet català.

En concret, falten cinc jornades per al final de temporada i el Tecla Sala treu quatre victòries els seus perseguidors. Dels tres grans rivals per a la primera posició, AEC Collblanc, CB Prat i Lluïsos de Gràcia, només té perdut l’average amb els barcelonins i, per tant, l’ascens és qüestió de dies.

De fet, aquesta mateixa setmana podria ser matemàtic. Una victòria de l’equip de Cristian Gómez combinada amb una derrota dels Lluïsos significaria el campionat per al conjunt hospitalenc. “Estem molt a prop, ens queda l’últim pas. Però al bàsquet n’hi ha hagut de tots els colors i hem de lluitar fins al final”, explica el tècnic. “Haig de reconèixer que ara estàvem a la banqueta mirant què hem de fer per ser campions”, diu un dels jugadors, Daniel Guillén.

El cas és que, si no és aquesta setmana, perfectament podria ser més endavant, ja que l’avantatge és ample. El conjunt de Cristian Gómez juga dissabte contra Vedruna Gràcia i després té dos partits consecutius com a local. Poder celebrar l’ascens a casa seria espectacular, però jugadors i cos tècnic prefereixen tancar-ho abans. “Preferia aquest dissabte però reconec que també estaria bé que fos aquí, amb tota la gent”, diu Gómez.

L’èxit del bàsquet hospitalenc podria ser encara més gran si l’AEC Collblanc s’uneix a la festa. El conjunt de Xavi Rego lluita pel segon o tercer lloc, els quals donarien accés a la fase d’ascens. Pensar en una Super Copa masculina amb dos equips de la ciutat no és cap utopia.