L’escriptor i periodista Raúl Montilla presenta la seva obra Las hijas de la fábrica, una novel·la a on fa un retrat de l’extraradi de Barcelona dels anys 70 a través de la història d’una família cordovesa que migra en cerca d’un futur millor.
Las hijas de la fábrica ens explica una història de superació amb la qual moltes famílies espanyoles es poden sentir identificades. És una nissaga familiar que s’allarga fins l’any 2000, el que li permet connectar amb les diferents generacions i els seus referents.
La familia, formada per una parella i els seus dos fills, ha de superar molts obstacles des de la seva arribada a Catalunya, començant per l’habitatge i les dificultats econòmiques. També tracta problemes de l’època que en el seu dia eren tabú, com la drogaddicció o la epidèmia de la sida.
Segon l’autor, la novel·la, protagonitzada per dones, s’ha convertit en la veu de les nostres mares, àvies, tietes, veïnes… L’autor ens explica la importància de tractar el procés de la immigració des de la perspectiva del gènere femení, perquè sempre s’ha tractat des del punt de vista masculí. “És un repte a l’hora d’escriure perquè soc un home, però quan escrius és el que t’enganxa, posar-te a la pell dels personatges i fer-ho de la forma més veraç possible” afirma en Raúl Montilla. “Hi ha mil històries a explicar, és molt emocionant el que van viure”.
La presentació del llibre ha estat el 13 de març a Cornellà, on va transcorre la narrativa de la història, al barri de Sant Idelfons.
Pots veure l’entrevista íntegra a Raúl Montilla al programa Taquilla Inversa.
Raúl Montilla ha publicat una desena de llibres de ficció i no ficció. Algunes de les seves novel·les de ficció estan ambientades a Barcelona en diferents moments històrics. A més d’escriure llibres, Montilla és periodista. Ha treballat en diversos mitjans catalans i espanyols, entre ells la Vanguardia, on va treballar durant més de 15 anys.