L’Arxiu Municipal de L’Hospitalet ha donat el tret de sortida al seu nou Concurs d’Estiu de l’Arxiu, que està dedicat a diferents personatges del 1900.

El Concurs d’Estiu de l’Arxiu està basat en llegir documents antics i respondre uns qüestionaris. Aquesta proposta d’entreteniment que organitza l’Arxiu Municipal de L’Hospitalet es farà a través de les xarxes socials de @lharxiu, on s’aniran penjant un total de sis publicacions entre l’1 d’agost i el 5 de setembre.

Les sis publicacions previstes són:

1 d’agost: El primer document estarà dedicat al secretari de l’Ajuntament. El faroner li envia una carta demanant-li un favor.

8 d’agost: El personatge serà el Jutge Municipal, amb un comportament no molt respectable.

15 d’agost: Dedicat al sereno del barri de Collblanc, que pateix un incident greu.

22 d’agost: L’alcalde de barri de Collblanc ens informarà sobre l’estat del sereno.

29 d’agost: El protagonista serà un dels mestres de la ciutat, amb una carta commovedora enviada a l’alcalde.

5 de setembre: Per a finalitzar un informe de l’agutzil amb les conseqüències d’uns forts xàfecs.

Els participants han de llegir els documents i respondre als qüestionaris corresponents. Els concursants s’han de registrar amb el mateix correu a cada qüestionari.

El guanyador o guanyadora serà la persona que encerti més preguntes sobre els documents en la suma total dels qüestionaris. No cal omplir-los tots, però quants més qüestionaris emplenin els concursants, més possibilitats tindran de sumar encerts. En cas d’omplir varies vegades el mateix qüestionari només serà acceptat el presentat en primer lloc.

La data límit per enviar-los és l’11 de setembre a les 23.59h.

El guanyador del concurs s’emportarà una visita guiada per a dues persones a l’Arxiu i un diploma amb una de les fotografies del fons documental de l’Arxiu. La persona guanyadora s’anunciarà durant la segona quinzena de setembre.