Obrim les portes del Districte Cultural per conèixer a l’artista Mireia Cifuentes. Va arribar a L’Hospitalet fa 4 anys i des del seu estudi crea obres a cavall entre l’art figuratiu i l’abstracte. Obres on la llum es converteix en un element essencial i que intenten reflectir com el pas del temps afecta a la matèria. 

El primer contacte de Mireia Cifuentes amb el món de l’art va ser durant un viatge a Anglaterra. Allà se li va despertar alguna cosa i va començar a intuir que el que li agradava es podia convertir en una forma de vida.

Els inicis de Cifuentes van ser figuratius, pintant retrats i paisatges. Durant els últims anys, però, l’artista ha començat a treballar per sèries emprant materials i tècniques diferents en cada una d’elles. Per Mireia Cifuentes la llum juga un paper important a les seves obres, igual que reflectir com el pas del temps afecta a la matèria.

“Pinto de manera molt intuïtiva, no planejo, però al llarg del temps t’adones que hi ha un fil conductor i un tema recorrent es la transformació de la matèria, el canvi que es genera amb el temps a la matèria i a les persones”, explica Cifuentes. Un bon exemple és l’última sèrie de quadres de l’artista que parlen de la mort i ha treballat amb calaveres.