L’hospitalenc Jericó Delayah ha transformat la façana del bloc 7 dels Blocs Florida i la plaça de la Petanca amb un mural. Aquest projecte de transformació artística i de millora de l’espai s’engloba al Pla integral les Planes-Blocs Florida. Art Mural als Blocs preveu crear un museu d’art urbà a l’aire lliure.

Jericó és del barri de La Torrassa. Es va formar a l’escola Serra i Abella i aquesta és la primera ocasió que treballa a la seva ciutat. “He volgut representar un barri que està creixent, que està florint i que s’ha de cuidar, per això he dibuixat flors i cors que representen el mateix sentit de totes les persones sense importar d’on vinguin”.

L’artista ha treballat a d’altres països com els Estats Units, Anglaterra o Alemanya. El fet de treballar a la seva ciutat és una oportunitat. “Em dóna molta satisfacció. Crec que és una bona iniciativa per donar color a barris grisos i potenciar alhora la participació dels veïns”, explica. 

Al principi els veïns van mostrar cert desacord amb el mural. “Però una millor comunicació va permetre adaptar el mural pel que fa a les formes i colors a allò que demanaven els veïns”, explica Jericó que afefeix que finalment, han quedat contents amb el resultat final.

Jericó parla del seu estil “com a naïf, primitiu amb colors plans i influenciat per Picasso”. El mural cobreix la totalitat de la façana mitgera del bloc número 7 dels Blocs Florida. Té 160 m2 de superfície, i al paviment de la plaça de la Petanca, de 1.000 m2, s’han pintat jocs tradicionals.

Aquest projecte de transformació artística i de millora de l’espai públic s’emmarca en Art Mural als Blocs Florida, una iniciativa de l’Àrea de Cultura i el Pla integral les Planes Blocs Florida. Art Mural als Blocs Florida preveu crear a l’entorn dels blocs un museu d’art a l’aire lliure.

El coordinador del Pla Integral Blocs Florida-Les Planes, Lluís Esteve, explica que la idea, després de diverses entrevistes amb veïns, és “donar color al barri”. La primera intervenció es va fer l’estiu passat amb un artista brasiler, Erb Mon.

“El proper mural volem que estigui vinculat al Grup de Dones que s’està creant al Blocs, i volem que estigui dedicat a la feminització del barri”, afegeix Lluís Esteve.  La idea és que es finalitzi pel 25 de novembre i que hi participin el major nombre de dones possible.

El projecte Art Mural als Blocs Florida esta coordinat per l’associació Rebobinart, que vol posar l’art urbà al servei de la dinamització social i la cultura de l’espai públic.