L’artista resident a l’edifici Freixas César Biojo ha creat Kaleido, la primera plataforma interactiva per a les arts visuals. Es tracta d’una aplicació mòbil totalment immersiva on a través de la realitat augmentada es poden escanejar obres i accedir a tot tipus de continguts que l’artista hagi volgut incloure.

L’artista colombià César Biojo, fa 20 anys que va arribar a Catalunya, i des d’en fa dos que està instal•lat al Districte Cultural. Biojo se sent atret per la convivència d’energies oposades i a la seva pintura “es nota la convivència de la part figurativa amb l’abstracte”.

Biojo comparteix espai amb altres artistes a l’Edifici Freixas, fet que considera imprescindible per la seva creativitat. “La idea que del no res es crea alguna cosa, a mi no em funciona” explica l’artista que necessita “veure com els altres artistes solucionen els seus conflictes estètics”. A més, també li agrada ajudar a altres artistes perquè està cansat de veure “projectes artístics que claudiquen perquè no saben moure’s en xarxes o fer diners”.

César Biojo es defineix com una persona mandrosa i, per aquest motiu, busca sempre la manera d’optimitzar processos. “Sempre vaig pensar que la tecnologia podia fer més per mi” l’artista resident a Freixas. És per això que va crear amb un company Kaleido, la primera plataforma interactiva per a les arts visuals.

A través de la realitat augmentada, l’aplicació mòbil permet escanejar les obres i accedir a tot tipus de continguts que l’artista ha volgut incloure: àudios, vídeos i, sobretot, la informació del procés que es perd pel camí. Actualment, més de 20.000 artistes formen part de Kaleido.