Arribar a l’hospital i trobar-se amb un ambient proper i amable no és una qüestió superficial, sinó un factor determinant en la recuperació dels pacients. Amb aquesta filosofia d”humanització hospitalària”, l’Àrea d’Embaràs i Naixement de l’Hospital General ara compta amb un nou mural fruit de la col·laboració entre el centre sanitari i l’Escola d’Art Serra i Abella.

Xènia Arnau, alumna d’aquest institut, ha estat la creadora de l’obra que trenca la fredor habitual en aquests espais: “A la nostra àrea no hi ha cap malaltia, és una dona que ve per un part o amb unes urgències de ginecologia i el que busquem és que la pacient trobi un lloc en el qual siguem propers”, explica la coordinadora de l’Àrea d’Embaràs i Naixement de l’Hospital General, Beatriz Canalis.

Els alumnes també s’han interessat per la humanització hospitalària

La col·laboració entre professionals sanitaris i estudiants de l’assignatura de muralisme ha estat molt profitosa per les dues parts: “No només és un projecte que per als estudiants pot ser molt valuós pel seu currículum, sinó que també estan molt interessats en la humanització d’un centre hospitalari”.

Escollir el mural ha estat tot un repte, ja que es tracta d’una àrea sanitària especialment sensible i s’ha buscat un disseny neutre però alhora agradable i acollidor.

En el cas de l’Àrea d’Embaràs i Naixement, la finalitat del projecte ha estat contribuir a que l’espai transmeti proximitat, amabilitat i aconsegueixi rebaixar l’estrès perquè les dones i les seves famílies experimentin una estada hospitalària més agradable i càlida en el seguiment del seu embaràs i també en el moment de donar a llum.

L’obra és una de les primeres en humanització hospitalària a la ciutat i forma part del Pla estratègic de L’Hospital General que preveu més accions pròximament.