Fins el 19 de març, han arribat a l’app “Ben Fet L’Hospitalet” 713 queixes per problemes amb l’enllumenat públic de L’Hospitalet. D’aquests casos, la majoria són perquè els fanals no funcionen.

És una situació que es pot veure a la plaça Guernica, al barri de Collblanc. En aquest espai on hi ha un parc infantil amb dos fanals que fan pampallugues, en un altre punt de llum la bombeta ha desaparegut, i n’hi ha un altre fanal que no funciona.

Uns metres més enllà, al carrer Claret amb carrer Mas, es troben a les fosques perquè dos fanals es troben espatllats. Només s’il.lumina amb l’entrada dels vehicles o les llums dels portals dels habitatges. “Aquí tinc el pàrking i ara la il.luminació és nula, només tens la llum del carrer Mas” explica David Barberán, veí de la zona i afegeix que “és precari”.

Amb aquest tipus d’incidències des de l’Ajuntament recomanen als ciutadans que informin a l’administració a través de l’aplicació “Ben Fet L’Hospitalet”. Així, els serveis municipals tenen un registre més acurat dels problemes que n’hi ha a l’enllumenat públic: més ulls per vigilar els més de 23.000 punts de llum que compta L’Hospitalet.

“Si tu veus un fanal espatllat és la millor manera d’informar. A més, pots veure l’evolució de l’avaria” explica el tinent d’alcaldia de Manteniment i Serveis, David Gómez. I és que a l’aplicació Ben fet, pots veure quins passos fa l’administració per arreglar el problema. La incidència s’ha de registrar des del mateix lloc del desperfecte i es pot afegir una fotografia. “A nosaltres ens va molt bé que la gent utilitzi l’App perquè així sabem el que passa en temps real” afegeix Gómez.

L’App “Ben fet” es pot descarregar de forma gratuïta. Durant els primers mesos de l’any, s’han registrat prop de 8.000 incidències a l’aplicació Ben Fet L’Hospitalet. La major part tenen a veure amb el sanejament, és a dir, amb la brutícia a la via pública. En aquest sentit, la majoria són queixes per abocament de residus a l’entorn de contenidos, carrers i places (1966 incidències), recollida de mobles i altres estris domèstics a l’espai públic (1084 incidències) o abocament sense llicència (667 incidències).