L’Ajuntament de L’H i Renfe estan treballant en un projecte que ha de convertit l’antiga fàbrica Albert Germans en el nou centre de formació i serveis de Renfe. La companyia restauraria l’edifici que forma part del patrimoni industrial de la ciutat i a més s’ha dissenyat una zona verda de 1.700 metres quadrats per a l’ús del barri.

La Junta de govern local del mes d’agost va aprovar inicialment els plecs per a l’atorgament de la concessió demanial del recinte a Renfe. L’objectiu és que la fàbrica tèxtil construïda l’any 1926 es converteixi en el nou centre de formació de la companyia.

L’edifici fabril ubicat al carrer de Rodés, 46-48, està catalogat com bé cultural d’interès local. Les seves parts nobles són obra dels arquitectes Antoni i Ramon Puig i Gairalt.

La zona verda que s’instal.larà a la part posterior de l’edifici, d’uns 1700 metres quadrats, serà un espai públic obert al barri.

D’altra banda, l’Ajuntament ha iniciat el projecte legal i judicial davant la presència de persones en el recinte, que haurien accedit il•legalment, segons una nota informativa del consistori.