El nou pavelló de Fira Granvia de L’H es dirà Hall Zero i tindrà 60.000 nous metres quadrats, distribuïts en dues plantes. Permetrà que la Fira Granvia L’H creixi fins als 300.000 metres quadrats i pugui  així competir amb els  equipaments firals més importants del món per atraure nous salons o acollir diversos certàmens simultanis. Serà també un edifici icònic, on hi cabria el Palau Sant Jordi, i estarà connectat amb una passarel·la amb la resta de pavellons de Fira a la plaça d’Europa.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant l’acte de col·locació de la primera pedra, ha assegurat que l’ampliació “permetrà sens dubte que congressos i fires que avui s’estan celebrant a altres ciutats del món, o fires i congressos que avui encara no imaginem en sectors de futur es puguin localitzar a Barcelona i a Catalunya”.

Aragonès també ha posat l’accent que l’ampliació de Fira Granvia també oferirà millors prestacions a cites ja consolidades al calendari , com el Mobile World Congress, entre d’altres.

En la mateixa línia, l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, ha recordat que “l’any 2019 van formalitzar l’acord per a l’ampliació perquè volíem que la Fira jugués a la primera divisió mundial i estem fent realitat aquell somni”.

Marín ha reiterat el compromís de l’Ajuntament amb la societat Fira 2000, encarregada del projecte d’ampliació, i ha posat l’accent en el fet que L’Hospitalet “és avui una ciutat atractiva per a l’economia i generadora d’oportunitats”.

Arran d’això, ha recordat que l’any 2001 a L’Hospitalet “hi havia 60.000 llocs de feina localitzats i avui en són 105.000, i llavors no hi havia ni un sol llit d’hotel i avui en tenim 5.000, que generen 700.000 pernoctacions”.

L’edifici, que es preveu que estigui finalitzat a finals de l’any 2026, connectarà amb els pavellons ja existents i l’entrada principal al recinte firal a través d’una passarel·la elevada per sobre de l’avinguda Joan Carles I. Hi haurà un edifici, de 24.000 metres quadrats, per a oficines i serveis complementaris per a les fires..

Tots els càrrecs polítics que han assistir a l’acte de col·locació de la primera pedra de l’ampliació de la Fira a la plaça d’Europa han destacat, com a factor clau, la col·laboració entre els sectors públic i privat, i la lleialtat institucional per fer de la Fira un motor econòmic per al conjunt de Catalunya.

Aquest projecte forma part del Pla d’Infraestructures firals que a  més del creixement de fira Granvia també preveu la remodelació del espais de Montjuic.