L’AMBici continua creixent i en els pròxims mesos el servei metropolità de bicicletes compartides s’anirà desplegant fins a assolir els 15 municipis on funcionarà. Segons ha apuntat l’AMB, la idea és que al juny el servei s’incorpori a la resta de poblacions on ha de donar servei. Entre elles, L’Hospitalet, on hi haurà 31 estacions, tres de les quals seran d’intercanvi amb el Bicing.

2.700 usuaris i més de 1.850 desplaçaments diaris. Aquest és el balanç que ha fet l’AMB dos mesos després de la posada en marxa del servei metropolità de bicicletes elèctriques compartides, l’AMBici. “Ha estat un èxit rotund que fins i tot ha anat molt més enllà de les nostres expectatives”, ha apuntat Antoni Poveda, vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB.

Segona fase de desplegament

El servei, que ara està operatiu en 6 municipis dels 15 on s’implementarà, arrenca ara la segona fase de desplegament. Durant el mes d’abril arribarà a Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Viladecans , Molins de Rei, Gavà i Castelldefels. Abans de l’estiu, es preveu que s’incorporin la resta de poblacions, entre elles L’Hospitalet, on hi haurà 31 estacions i 340 bicicletes.

A més, l’AMBici ha activat també la primera estació de transferència amb el Bicing, a Zona Universitària-Diagonal, on ja s’hi han realitzat gairebé 400 desplaçaments. Un model d’estació que també estarà present a tres punts de l’Hospitalet: La Ciutat de la Justícia, Collblanc i la Riera Blanca, concretament a l’alçada del metro de Santa Eulàlia.

A més, des de l’1 de març els ciutadans ja poden adquirir l‘abonament metropolità que facilita el conjunt del servei AMBici i del Bicing i que estableix unes condicions preferents per als usuaris que volen utilitzar els dos sistemes.

Bicibox de gran capacitat

També està en expansió el servei d’aparcament segur de bicicletes de l’AMB, el Bicibox, que en el darrer any ha incrementat un 12% les places. De fet, a L’Hospitalet s’estan impulsant diversos aparcaments de gran capacitat que s’ubicaran a Collblanc, l’Hospital de Bellvitge, l’avinguda Carrilet i l’estació de Renfe de Bellvitge.