El nou servei metropolità de bicicleta compartida, l’Ambici, arribarà a L’Hospitalet el mes d’abril. A la ciutat hi haurà 31 estacions, tres de les quals seran d’intercanvi amb el bicing. El servei ja està en marxa a sis ciutats de l’Àrea Metropolitana i s’anirà desplegant fins a arribar a 15 municipis i 2.600 bicicletes 100% elèctriques.

A principis del mes d’abril començarà la instal·lació de les 31 estacions que l’Ambici, el servei metropolità de bicicleta compartida tindrà a la ciutat. Aquesta és la previsió de l’Àrea Metropolitana que ja ha desplegat el servei a sis municipis amb un balanç molt satisfactori i superant els 1.500 usuaris.

“Si no passa res, la previsió és que a principis d’abril comencem a instal·lar les estacions de L’Hospitalet i en qüestió de poques setmanes tindrem el servei operatiu“, ha explicat Carles Conill, director de Serveis de Mobilitat Sostenible de l’AMB.

El sistema metropolità vol ser el més compatible possible amb el de la ciutat de Barcelona, el bicing. Per això ha previst diverses estacions d’intercanvi: tres d’elles, a L’Hospitalet. S’ubicaran a la Ciutat de la Justícia, la carretera de Collblanc i a la Riera Blanca, a l’alçada del metro de Santa Eulàlia.

En aquests punts, on s’hi ubicaran estacions de tots dos serveis es podrà fer el canvi de bicicleta. A més, l’usuari podrà adquirir un abonament metropolità amb un cost d’entre 53 i 65 euros anuals i que estarà disponible a partir del mes de març.

En les pròximes setmanes l’AMbici es desplegarà també cap a Badalona i Santa Coloma, així com Viladecans fins a arribar als 15 municipis de l’Àrea Metropolitana on prestarà servei i les 2.600 bicicletes. A hores d’ara ja funciona a Cornellà, Esplugues, el Prat, Sant Boi, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern.