Les persones que es mouen en bicicleta, ja sigui com a mitjà de transport alternatiu i sostenible o ja sigui com a vehicle per fer activitat física saludable, tenen al seu abast una nova eina que ofereix l’Àrea Metropolitana de Barcelona: un nou visor i planificador de rutes pedalables que aglutina una gran quantitat de dades de geolocalització de tota aquesta demarcació, a la qual pertany L’Hospitalet.

Aquest visor, que recopila prop de 4.000 km de xarxa pedalable de les localitats metropolitanes, es pot consultar a l’adreça visorbicicleta.amb.cat i també a la versió actualitzada de l’app AMB Mobilitat.

Recopila prop de 4.000 km de xarxa pedalable, amb informació exhaustiva de la infraestructura ciclista metropolitana, amb més detall pel que fa a Barcelona i els 15 municipis metropolitans, entre d’ells L’Hospitalet, que tenen en marxa el servei de bicicleta metropolitana compartida AMBici.

Entre les rutes disponibles, al visor hi ha 2.900 km de trama urbana, principalment carrils bici, vies pedalables de velocitat màxima de 30 km/h i carrers compartits. Igualment, mostra el mapa de les estacions de Bicibox, per deixar guardada la bicicleta de forma segura, i també del Bicing, de Barcelona.

Aquesta eina digital també compta amb un planificador de rutes, que permet escollir itinerari ja sigui en bicicleta particular o de qualsevol dels diversos serveis metropolitans de bici compartida.

El planificador de rutes ciclistes ofereix tres possibilitats de ruta: la més ràpida, que evita vies d’alta ocupació i prioritza la infraestructura ciclista, la més segura, que dona prioritat als carris bici segregats, i també la més plana i accessible, que mira d’esquivar les vies amb pendents més pronunciades.

Està previst que els propers tres anys el visor i el planificador de rutes en bici de l’AMB es completin tot afegit dades encara més exhaustives i rutes de la resta de municipis metropolitans. Aquesta eina digital ha estat finançada, més de 180.000 euros, pels fons Next Generation, de la UE.