El Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha donat llum verda a les inversions per al període 2024-2028, que inclouen el Pla d’inversions (378 M€) i el Pla social (45 M€).

D’aquesta manera, l’entitat supramunicipal finançarà projectes per als ajuntaments metropolitans en els àmbits d’espai públic, paisatge natural i urbà, foment de l’ocupació i la cohesió social, i barris vulnerables. Les inversions metropolitanes estan alineades amb la transició energètica, la transició digital, la cohesió social i la solidaritat territorial.

En aquest mandat l’AMB posarà a disposició dels ajuntaments metropolitans 423,15 M€. Aquesta xifra suposa un augment del 25% respecte els plans d’inversions del mandat anterior. A més, per primera vegada, s’aprova en bloc el Pla d’inversions sencer, la qual cosa facilita la coordinació entre actuacions finançades amb diferents programes.

Per a L’Hospitalet poc més de 24M d’euros aniran destinats al Programa d’actuacions de cohesió territorial (PACTE) 2025-2028, uns 19M d’euros per al Programa d’actuacions de millora urbana i social (PAMUS) 2024-2027 i gairebé 4,5M al Pla Social Metropolità 2024-2027.

El president d’aquest organisme, Jaume Collboni ha resaltat que “l’AMB treballarà perquè aquests fons puguin alinear-se amb els plans i programes d’altres administracions, per tal de maximitzar les oportunitats dels ajuntaments de realitzar inversions. En funció de les disponibilitats pressupostàries, també es podran posar en marxa nous programes que es considerin necessaris per donar resposta a les necessitats sorgides durant el mandat”.