L’AMB ha incorporat 18 nous comptadors de bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP) a la Bicivia, la xarxa pedalable de l’àrea metropolitana de Barcelona. Dos d’ells estan situats a L’Hospitalet.

En concret, s’ha instal·lat un comptador amb visor de dades en temps real a la Bicivia 3, a la cantonada entre la Gran Via de L’Hospitalet i el carrer Alhambra. A més, també s’ha posat en funcionament un punt d’espires magnètiques integrades al paviment a la Bicivia 5, al carrer de Santa Eulàlia amb carrer Salamina.

Aquests dispositius, finançats pels fons Next Generation, permeten analitzar l’ús dels eixos ciclistes metropolitans, a més de l’evolució de la demanda de la xarxa. Aquesta informació resulta clau per planificar millores a mitjà i llarg termini.

La Bicivia és la xarxa de carrils bici de l’àrea metropolitana de Barcelona, dissenyada per l’AMB i els diferents municipis. Actualment, està executada en un 66% i es preveu que, un cop finalitzada, pemetrà creuar el territori de nord a sud i d’oest a est, gràcies als seus nou eixos principals i els més de 600 km.