L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) reforça els seus serveis davant l’augment  de demanda dels viatgers. Concretament, aquest any ha superat amb un 3,5% la demanda que hi havia abans de la pandèmia. L’AMB impulsa noves línies d’autobús i implementa millores en algunes ja existents.

Aquesta setmana es posaran en marxa dues noves línies diürnes exprés, la X83, que connectarà Gavà amb Barcelona  i la X84, que enllaçarà Viladecans amb Barcelona. També es millorarà la cobertura territorial que ofereixen les línies L82 i L85 per adaptar-les a les noves necessitats de la ciutadania. Els canvis no afectaran a la freqüència horària de les línies. Els autobusos sortiran cada 10 minuts des de Gavà.

El 14 de desembre es posarà en marxa la nova línia de Bus Metropolità nocturn N20. El servei de Nit Bus enllaçarà Sant Boi de Llobregat amb Barcelona, totes les nits cada 30 minuts. Tindrà parades al centre urbà de Sant Boi, a l’Hospital de Bellvitge i a la Gran Via de les Corts Catalanes, reduint el temps del trajecte de la N13.

Dels 265 autobusos previstos pel 2023, 204 ja estan en circulació. A més, a través de 3.000 enquestes a viatgers s’ha comprovat que L’índex de satisfacció del client (ISC) del servei de Bus Metropolità ha crescut progressivament. Així mateix, també ha millorat la puntualitat dels serveis nocturns.