L’Àrea Metropolitana de Barcelona té previst construïr 146 nous punts d’instal·lacions fotovoltaiques durant l’any 2024 i el primer semestre de l’any 2025. Les noves instal·lacions produiran una quantitat d’energia equivalent al consum de més de 4.200 llars (10,5 MWp potència en total) i representarà el 4,1 % del consum energètic de tots els subministraments municipals.

L’Hospitalet és el segon municipi de l’Àrea Metropolitana, juntament amb Sant Feliu de Llobregat, amb 12 punts fotovoltaics, en 11 centres educatius i a l’edifici de La Farga, per darrera d’Esplugues de Llobregat que lidera el rànquing amb 18.

Els dos tipus d’instal·lacions que es construiran ja estan en funcionament en diversos municipis metropolitans: cobertes fotovoltaiques (instal·lacions de plaques solars a les cobertes d’equipaments públics, per abastir part del consum de l’edifici) i fotolineres (punts de recàrrega per a vehicles elèctrics que generen l’energia mitjançant plaques solars).

Les 146 noves instal·lacions es desplegaran mitjançant el Pla de sostenibilitat ambiental (PSA) de l’AMB, fons europeus i la fórmula de col·laboració publicoprivada ESCO.