Moventis, companyia del grup Moventia, ha guanyat l’adjudicació pública del Servei de transport urbà de L’Hospitalet, el Prat i altres municipis del Baix Llobregat, que es troba sota la titularitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Moventis, marca comercial de la companyia Marfina, començarà a operar en aquestes ciutats durant el mes d’abril del 2024 quan finalitzi el contracte amb el grup Baixbus, que integren els operadors Mohn i Rosanbus, actuals concessionaris.

Moventis recorrerà 14 línies que connecten L’Hospitalet i el Prat amb diferents àrees urbanes i interurbanes de les comarques del Barcelonès i el Baix Llobregat, com són Barcelona, Esplugues, Cornellà, Sant Joan Despí , Sant Feliu i Sant Just Desvern. A L’Hospitalet, les línies que operarà la nova companyia són LH1, LH2, L10, L11, M12, M14 i L16. També gestionarà la E30, CJ, PR1, PR2, PR3 i PE. En total, és previst donar servei a 13,5 milions d’usuaris anuals.

Per a la prestació del servei, Moventis comptarà amb una flota de fins a 119 vehicles que s’aniran incorporant de manera progressiva. A més, incorporarà també gradualment nous vehicles baixos en emissions, incloent-hi elèctrics i híbrids, que reemplaçaran els vehicles més antics de la flota actual.

Moventis comptarà amb una plantilla dedicada de 257 professionals que seran subrogats de la concessionària anterior.

El contracte s’ha adjudicat per un valor estimat de 297.186.015 euros per a una durada inicial de set anys més tres anys addicionals de pròrroga.

Segons la companyia, “és un contracte de gran rellevància que consolida la presència de Moventis a l’àrea de la segona ciutat més gran per població de Catalunya”.

El grup Moventia és un dels principals operadors de transport de passatgers per carretera amb una àmplia presència a les províncies de Barcelona, Girona i Lleida.

Servei per a passatgers amb mobilitat reduïda (PMR)

A més del nou contracte de línies urbanes i interurbanes, Moventis opera també des del mes d’octubre del 2023 el servei de transport públic especial per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) de l’Hospitalet, conegut també com a ‘porta a porta’. Aquesta nova adjudicació és un agregat al servei ja existent i comporta les operacions amb microbús, fins a comptar amb un total de 13 línies i de taxis adaptats.