L’alumnat de la Casa d’oficis d’hostaleria han tancat el curs amb el tradicional dinar de famílies. Aquest curs, un total de 20 joves s’han format en cuina, serveis de restaurant, bar i cafeteria i serveis en planta d’hotel. Amb la presentació del menú elaborat per ells mateixos han mostrat tots els coneixements adquirits a les seves famílies.

L’alcalde de L’Hospitalet, David Quirós, ha assenyalat que “és un dels actes més bonics que podem tenir a la ciutat. Perquè es veu l’evolució de l’alumnat. Es pot veure que han adquirit unes habilitats que els permeten incorporar-se al món laboral o al sistema educatiu. I sobretot perquè les seves famílies poden veure el resultat del seu esforç”.

Els cursos amb una durada de 10 mesos i més de 1.300 hores de formació permeten a l’alumnat combinar l’aprenentatge teòric amb la pràctica professional. Al acabar la formació els joves assoleixen el certificat de professionalitat de nivell 1, que els permet accedir a un cicle formatiu de grau mitjà.

Formació orientada a la inserció laboral i la continuïtat formativa

La majoria dels joves arriben sense experiència i coneixements en el sector de la hostaleria i surten com a professionals en aquest àmbit

Mercè Simó, responsable de programes de formació i qualificació professional ha assegurat que “es tracte tant d’un aprenentatge de competències tècniques associades a l’ofici, com de competències transversals com ara el compromís, la responsabilitat, el treball en equip. Per tant és un desenvolupament durant 10 mesos d’un aprenentatge molt complert”.

A partir de l’1 de novembre començarà una nova edició de cursos de la Casa d’Oficis i s’obriran les inscripcions per aquests cursos de formació ocupacional.

Els cursos, sense cost per a l’alumnat, es fan al CEMFO. Fins ara han capacitat a més de 3.000 ciutadans.