La formació política Alternativa d’Esquerres ha portat al consistori de la ciutat davant l’oficina d’atenció ciutadana de la Fiscalia per tal que investigui si hi ha algún delicte punible en la concessió de l’antiga Fàbrica Albert Germans a RENFE. Recordem que el passat mes de setembre es va anunciar la cessió d’aquest edifici a l’empresa ferroviària per crear un centre de formació.

En concret des d’Alternativa d’Esquerres es vol comprovar si s’ha comès algun delicte o falta com podrien ser prevaricació, conflicte d’interessos o tràfic d’influències.

A canvi de la concessió, la companyia restauraria l’edifici que forma part del patrimoni industrial de la ciutat. També està prevista una zona verda de 1.700 metres quadrats per a l’ús del barri. L’edifici fabril ubicat al carrer de Rodés, 46-48, està catalogat com bé cultural d’interès local. Les seves parts nobles són obra dels arquitectes Antoni i Ramon Puig i Gairalt.

Segons argumenta Alternativa d’Esquerres, “la cessió de l’antiga fabrica Albert Germans a RENFE no correspon a una necessitat real per al barri, ni cap a Renfe, que ja disposa d’unes instal•lacions formatives a la ciutat”. Apunten que “aquest fet ha aixecat suspicàcies, encara més quan el regidor del Districte I, Jose Antonio Alcaide Martin, ha format part de l’empresa ferroviària durant molts anys i la cessió va arribar poc després del seu nomenament”.

ERC també ha reclamat recuperar l’antiga fàbrica Albert Germans com un equipament de ciutat.