L’elevada participació de públic i l’absència d’incidències remarcables han estat els trets que més han valorat des de l’Ajuntament a l’hora de fer un balanç de les Festes de Primavera. De cara al futur, ja es treballa per incloure noves activitats descentralitzades, musicals i orientades a la canalla més petita.

Les Festes de Primavera 2024 han abaixat la persiana amb molt bona acollida per part de la ciutadania, que ha inundat els carrers de la ciutat participant massivament del programa d’actes distribuïts per tots els barris de la ciutat. En total més de 50 mil persones han gaudit de les més de 60 activitats oferides, destacant les 4.500 que van assistir als concerts de La Farga, les 10 mil als concerts gratuïts de la Remunta, o les més de 3.500 als jardins de Can Sumarro.

Però per davant de les xifres, des de l’Ajuntament ha valorat, un any més, el civisme i el comportament dels assistents. El tinent d’alcaldia de Servei a les Persones, David Quirós, ha posat en valor “l’actitud cívica i el saber gaudir de les festes sense cap tipus d’incident. Hem parlat amb la Guàrdia Urbana, que ens ha cobert totes les activitats per garantir la seguretat i la tranquil·litat, i hem fet un balanç positiu. També amb la Unitat d’Intervenció que ha estat present en els esdeveniments més nombrosos i ens ha destacat l’ambient de tranquil·litat absoluta. És un bon missatge de ciutat, sabem divertir-nos de maneta cívica i respectant”.

Una de les novetats d’enguany ha estat el Jardí de les Tortugues, al Centre Cultural Santa Eulàlia, un festival de música que a més de concerts va oferir diversos tallers per als més petits de la casa. Va ser tot un èxit amb més de 3 mil assistents, la qual cosa anima a l’Ajuntament a potenciar aquest tipus d’esdeveniments de cara a properes edicions.

“Ha sigut un èxit. La idea és continuar amb la descentralització que vam començar fa anys. Volem que les festes arribin a tots els barris. Que hi hagi oferta per a tots els públics però sobretot pels més petits i les seves famílies”, ha indicat David Quirós.

Altres activitats que han tingut una alta participació han estat la 7a edició del festival Meeec! D’art i música urbana, al parc de la Torrassa; els espectacles de Primavera Arts de Carrer al Centre Cultural Tecla Sala; o l’activitat familiar de divulgació científica al parc de Les Planes.

Pots veure un resum de les Festes de Primavera 2024.