Fins a l’1 de juliol està obert el termini per tramitar sol•licituds a les Beques de Planeta Formación y Universidades. Enguany s’oferten 281 places de beques per realitzar estudis homologats no obligatoris per el curs 2023-2024. La principal novetats són els estudis en alta gastronomia.

L’alta gastronomia és una nova opció que ofereix enguany el programa de Beques del Grup Planeta. El Barcelona Culinary HUB, un centre d’alta gastronomia que va obrir les seves portes fa un any a L’Hospitalet, acollirà l’oferta de cursos a la que poden optar els alumnes que vulguin iniciar-se en el sector gastronòmic. Un àmbit, el de la restauració, en la que Barcelona és un referent i on els professionals preparats tenen un ampli ventall d’oportunitats laborals.

Montserrat Civera, directora acadèmica de Planeta Formació i Universitats, ha assenyalat que “crec que el Barcelona Culinary HUB és un centre que obre oportunitats, en un àmbit on Barcelona és un referent, en el que a més hi ha molta demanda de professionals altament qualificats. Aquests poden tenir un alt nivell d’inserció laboral. Animo al alumnes que vulguin conèixer les nostres beques a apropar-se aquest nou centre per veure de primera mà la formació especialitzada en el sector gastronòmic que ofereix aquesta escola”.

Planeta obre una convocatòria de 281 places de beques per a la realització d’estudis homologats no obligatoris. Ofereixen FP, Escola de disseny, màsters online i de tecnologia. Montserrat Civera ha destacat que “la Formació Professional és un sector en alça amb cada cop més presència i demanda en el mercat laboral”.

Com en anteriors convocatòries podem trobar dos tipus de beques: les municipals i les de responsabilitat social corporativa del centre de Planeta Formació i Universitats de L’Hospitalet. Mentre que les beques del primer tipus cobreixen el 100% dels estudis i van adreçades al veïnat de la ciutat major de 16 anys, el segon tipus cobreix el 50% del total dels estudis.

Administració d’Empreses, Imatge i So, Comerç, marketing i Sanitat son algunes de les temàtiques que ofereixen els cursos de formació de Planeta. Fins l’1 de juliol està obert el període de presentació de sol•licituds per optar a les beques.

El programa de beques de l’Ajuntament de L’Hospitalet des del seu inici el 2017 ha becat un total de 1.219 alumnes.