La Generalitat ha aprovat la creació d’una Oficina de Suport a l’Abordatge Integral a la Pobresa Energètica amb una vigència de tres anys i una inversió d’1,65 milions d’euros. A l’Entrevista de l’Informatiu hem parlat sobre aquest tema amb Josep Babot, portaveu de l’Aliança contra la Pobresa Energètica.

Babot s’ha felicitat de la creació d’aquesta Oficina de Suport però creu que “arriba tard. Calia un organisme que centralitzés la feina i s’encarregués d’allò que els municipis porten fent fa tant de temps i sempre sols. Fa dos anys i mig es van signar uns acords històrics entre la Generalitat i Endesa per abonar part del deute des del 2015 de milers de famílies vulnerables i ja s’incloïa la creació d’aquest òrgan gestor descentralitzat”.

Fons d’Atenció Solidària

El govern també crearà un Fons d’Atenció Solidària perquè les famílies que no puguin pagar no hagin de patir per aquest fet i tot sigui molt més àgil. Josep Babot ha assenyalat que “això és el que volem, fets i menys paraules”. Un tema inclòs en el conveni del març del 2021 són els comptadors socials que tenen caràcter provisional en situació d’ocupació en precari.

Babot ha indicat que “tenim un problema habitacional molt gran a Catalunya amb moltes famílies que no poden pagar un habitatge de forma regular i només poden ocupar vivendes de grans tenidors. És això, o viuen a les fosques o han de punxar. Un tema de dignitat per a aquestes persones i de seguretat per als veïns amb riscos d’incendis i no volem que es criminalitzi a aquestes famílies”.