Reduir la part més burocràtica que ha d’afrontar a diari la plantilla de treballadors socials de L’Hospitalet. Des de l’Ajuntament volen canviar l’actual model d’atenció social per reforçar l’acompanyament als ciutadans en situació de vulnerabilitat. Una declaració d’intencions que es va anunciar en el transcurs de la Constitució del Consell Municipal de Serveis Socials 2023-2027, i que va tenir bona acollida per part de les entitats i les treballadores socials.
“Es treballa amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats i la inclusió. Per fer-ho possible volem donar la volta a l’actual model d’atenció social. Fer-lo més accessible i descarregar de la part més burocràtica a les treballadores socials perquè puguin dedicar-se al acompanyament social”, ho va anunciar la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laura García Manota.
Manota va afegir que “en els últims anys, la part més burocràtica ha suposat molt temps per a la plantilla de treballadors socials. També pels veïns i veïnes ha provocat moltes complicacions. Sabem que no podem eliminar els tràmits perquè no els marquem nosaltres com a administració local. Però sí que podem fer triatge per tal que la burocràcia sigui un procés més àgil”.
De la seva banda, Marcelo Montori, director de projectes de l’Associació Centre Educatiu Esclat, va comentar que per part de l’Ajuntament “esperem que ens accepti com a uns actors vàlids en la construcció del territori, i que no haguem de patir en els processos administratius. Hem de treballar plegats per fer possibles projectes que fins ara no ens hem atrevit a somiar ni a imaginar.”
El Consell Municipal de Serveis Socials, que es va constituir dimarts 13 de febrer, compta amb prop de cent entitats. Continuarà comptant amb les Taules Sectorials dedicades a la dona, la gent gran, la infància i l’adolescència, les persones amb discapacitat i la salut mental i les addiccions. A més a més, en aquest mandat s’ha creat la nova Taula d’Inclusió, que té l’encàrrec d’elaborar un Pla d’¡’Actuació contra el sensellarisme amb polítiques que puguin ser aplicades a la ciutat.
A banda de les entitats, el Consell està format pel Govern municipal, grups polítics, sindicats, el Servei de Benestar i Drets Socials, tècnics municipals i representants dels diferents col·lectius professionals que aporten el seu punt de vista particular.