L’Ajuntament veu amb preocupació la situació derivada de l’anunci del Centre d’Esports L’Hospitalet de que els socis i sòcies del club hauran de decidir si la temporada vinent juguen a Segona Federació arran de l’adquisició d’una plaça per jugar a aquesta categoria per part d’una societat anònima esportiva.

Sergi Crespí, cap del servei de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de L’Hospitalet, reconeix que “estem molt preocupats. Hi ha molts escenaris i no tots son bons. Nosaltres com a ajuntament no tenim gaire a dir perquè ho decidiran els socis i sòcies de l’entitat de manera sobirana. A nosaltres, ens interessa que els nens i nens puguin accedir a la pràctica de l’esport”.

Actualment més de 600 nens i nenes formen part de les categories de formació del club. En cas que el CE L’Hospitalet assumeixi que el seu primer equip jugui a Segona Federació com a societat anònima esportiva, és a dir com una empresa, el consistori no podria cedir gratuïtament l’ús de l’Estadi Municipal a aquest primer equip.

Alguns dels diferents escenaris preocupen, però s’entén que és una decisió que prendran els socis i sòcies del club en l’assemblea convocada pel proper 16 de juliol.

Situació del CB L’Hospitalet

D’altra banda, l’Ajuntament ha lloat la decisió del CB L’Hospitalet de baixar de categoria al no poder sufragar la LEB Plata. Considera que la prioritat del consistori és assegurar l’esport base i de formació i no finançar a equips semiprofessionals.

Sergi Crespí ha dit que nosaltres “sempre estem al costat dels nostres clubs, una altra cosa és que puguem fer-nos càrrec d’una despesa molt elevada per poder competir”.

Precisament, Sergi Crepí ha posat com a exemple les quasi vuit mil llicències que ha registrat enguany el Consell Esportiu de L’Hospitalet. El que demostra la importància de l’esport de formació pel govern local.

L’Àrea d’Esports ha anunciat que pròximament es reformarà el poliesportiu municipal Fum d’Estampa i començaran les obres de remodelació de la piscina interior del Complex de L’H Nord.