El govern municipal confia que les targetes moneder per a famílies en situació de vulnerabilitat tornin a funcionar en els propers dies. El servei va deixar de funcionar el passat mes de gener a causa d’un canvi del model de gestió per part del Govern Espanyol.

Davant d’aquesta situació, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laura García Manota, ha avançat que “estem acabant d’afinar la logística i no esperarem al mes d’abril per solucionar aquest problema, tal i com s’ha publicat. En els propers dies començarem a recarregar les targetes moneder. En aquest mes de febrer tindrem el tema solucionat”. La regidora ha fet aquestes declaracions durant la constitució del Consell municipal de Serveis Socials.

Les targetes dignifiquen el repartiment d’aliments

Les targetes moneder són un recurs econòmic que es va posar en marxa a L’Hospitalet el juliol del 2021 amb l’objectiu de dignificar el repartiment d’aliments a les famílies vulnerables. Aquestes es recarreguen amb quantitats d’entre 50 i 200 euros en funció dels membres de cada unitat familiar, que abans acudia a Càritas o Creu Roja derivades de Serveis Socials.

En aquest sentit, Laura García Manota ha comentat que “s’ha de posar en valor que com a Ajuntament portem un llarg recorregut. No només sent pioners amb les targetes moneder, també amb el Servei de Garantia Alimentària, que ens permet passar d’un servei assistencial a un d’acompanyament”.

El govern municipal destina cada any un total del 5.295.000 euros al Servei de Garantia Alimentària.