Sis regidors i regidores, tres del PSC i tres d’ERC, s’han acomiadat de la ciutadania i del Consistori en el darrer ple ordinari del mandat. L’alcaldessa, Núria Marín, els ha agraït la tasca realitzada durant aquests quatre anys, un mandat que ha qualificat com a molt complicat.  

“Avui acabem el mandat més difícil de tota la democràcia, ja que la pandèmia ens va agafar sense manual d’instruccions sobre com gestionar una crisi social i econòmica de tals dimensions. Tot i això estem orgullosos d’haver estar capaços de fer un pacte de ciutat, que és fruit de l’esforç de tots els regidors d’aquest consistori. Cal reconèixer-lo i agrair-lo”. Amb aquestes paraules ha tancat el darrer ple ordinari del mandat l’alcaldessa Núria Marín.

Durant la sessió els edils que no participen en cap llista electoral per al 28M i per tant que no repetiran en el càrrec han pronunciat unes paraules d’acomiadament. Els regidors i les regidores que finalitzen la seva etapa a l’Ajuntament són pel PSC M. Ángeles Sariñena, Pepe Castro i Concepció Almécija; i per ERC Antoni Garcia, Rosa Batalla i Lluïsa Carmona.

Regidors del PSC

La socialista M. Àngeles Sariñena, sisena tinenta d’alcaldia i responsable de l’Àrea de Participació i Relacions Ciutadanes i regidora de Cultura Popular i Tradicional, ha dit que “tanco una etapa de 24 anys en primera línia de la política”, però ha avançat que continuarà treballant per “transformar la ciutat” des d’altres àmbits. “Hem se seguir treballant tots pel benestar de la societat, teixint ponts conjuntament. Continuem sumant perquè tots som ciutat”.

El també socialista Pepe Castro, tercer tinent d’alcaldia, responsable de l’Àrea de Convivència i Seguretat, i regidor des del 2011 ha dit que “tot el que passa a L’Hospitalet me apassiona, m’afecta i m’importa molt, per això resto a disposició per allò en que pugui ser útil”. També ha reivindicat el paper de les ciutats en un món globalitzat i ha recordat que fa cent anys L’Hospitalet va perdre part del seu territori –els metres de façana marítima– i “ara, un segle després tenim clares oportunitats per recuperar-lo”.

Concepció Almécija ha ocupat l’acta de regidora dins el grup del PSC només 10 mesos. En la seva intervenció ha recordat que “avui faig la meva segona intervenció en aquest ple. La primera va ser per prendre possessió de l’acta ara fa un any”. I ha agraït l’oportunitat i ha dit que ara torna a la seva activitat anterior: el teixit associatiu.

Regidors d’ERC

El republicà Antoni Garcia Acero, s’ha acomiadat després de 8 anys com a portaveu del grup d’ERC. “Avui tanco una etapa de militància política però no de militància social”, ha dit anunciant d’aquesta manera que es desvincula d’Esquerra Republicana. Garcia ha deixat oberta la porta a continuar treballant per la ciutat des de moviments ciutadans i per al País. “Ho faig des que tenia 15 anys perquè m’estimo i m’apassiona L’Hospitalet. Per tant, no és un adéu. És fins aviat.”

La regidora Luïsa Carmona ha dit adéu al seu primer mandat parlant dels temes dels que ha fet bandera en aquests quatre anys: les polítiques per erradicar la violència de gènere i la protecció dels patrimoni. Carmona ha reivindicat que es continui treballant en matèria d’igualtat perquè “a L’H ens falta molt per fer. Amb el CAid no en tenim prou” i també “per posar en valor la nostra història”.

La regidora Rosa Batalla s’ha mostrat honrada d’haver tingut la responsabilitat de ser regidora durant quatre anys “en un mandat excepcional” i d’haver posat “el meu petit gra de sorra”.

El nou consistori, fruit de les eleccions locals del proper 28 de maig, es constituirà el dissabte 17 de juny.