L’Hospitalet continua ampliant de forma gradual la xarxa de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. L’Ajuntament té previst implicar en aquest procés a TMB, que hi posaria a l’abast la seva xarxa elèctrica.

Lluís Traveria, cap de Servei de Projectes Estratègics, ha explicat que “amb aquest conveni entre Àrea Metropolitana i TMB, es connectaran nous carregadors no a la xarxa de distribució elèctrica de la companyia clàssica sinó a la xarxa elèctrica de les infraestructures de TMB. Es col·locaran dos a prop de l’estacions de metro de Can Buxeres, al barri de Sanfeliu, un a Santa Eulàlia, i dos a Bellvitge. Està previst que s’implantin durant aquest any 2024. Aquest conveni s’engloba dins d’un projecte europeu, on participen diversos municipis de l’Area Metropolitana. L’Hospitalet és la ciutat on es col·locaran més, concretament cinc”.

S’instal·len dos noves electrolineres a la Florida i Collblanc

En paral.lel, s’han habilitat dos nous punts de recàrrega als barris de Collblanc i la Florida. Estan situats a l’Avinguda Masnou, a tocar de la biblioteca i del casal de gent gran de la Florida, i al passatge del Cementiri, a la Carretera de Colblanc. Aquestes noves electrolineres disposen de connexions de corrent continu, de 50kw, i altern, de 43Kw.

Lluis Traveria ha assenyalat que “aquests dos carregadors són de càrrega ràpida, fins a 50Kw, i per tant permeten carregar un vehicle al 70 o 80% en 20 minuts o mitja hora”.

Ambdues electrolineres s’integren en la xarxa de punts de recàrrega distribuïda per tot el territori metropolità i que gestiona l’Àrea Metropolitana de Barcelona, en el marc del Pla de promoció d’ús del vehicle elèctric, accessible a través de la seva aplicació mòbil i que compta amb una senyalització identificativa pròpia.

Aquesta actuació està cofinançada al 50% pels fons FEDER, de la Unió Europea, gestionats per l’IDAE, i l’Ajuntament de L’Hospitalet, amb una inversió de 81.200 euros.

Aquests dos nous punts de recàrrega s’afegeixen als que ja funcionen a la confluència de l’avinguda de Joan Carles I amb el carrer de la Botànica , just davant de les instal·lacions de Fira Barcelona; a la rambla de la Marina amb la travessia Industrial, i al carrer de Salvador Espriu. Pròximament, n’entrarà un altre en servei al carrer de Narcís Monturiol.