Just al costat del recentment inaugurat jardí de Los Diablos hi ha una finca en desús de 700 m2. Sobre aquest terreny, i una vegada s’hagi completat el procés d’expropiació, l’Ajuntament està planificant ampliar l’espai verd del barri de Collblanc, entre el carrer Vallparda i Torns.

La regidora del Districte II, Olga Gómez, ha puntualitzat que “el procediment pot ser llarg, però nosaltres ja hem fet el primer pas que ha sigut fer arribar l’avís al propietari. Aquesta iniciativa que ens permetrà guanyar espai per a l’ús públic”.

Fotografia del terreny pendent d’expropiació

El jardí de Los Diablos es va inaugurar el passat mes de febrer i va ser concebut, amb el consens del veïnat, com una illa verda i un espai d’estada amb arbrat, bancs i elements gimnàstics, especialment pensats per a la gent gran del barri.

Els veïns consideren que el jardí està “inacabat”

Els veïns, però, han fet públiques les seves reclamacions pel que fa a l’estat actual, ja que perceben que el jardí està “inacabat i té algunes mancances”.

El Ricardo Durán, que hi viu just davant, ha concretat que “hi ha poc manteniment, aquí només creixen les males herbes. No hem vist per enlloc cap element gimnàstic dels que ens van prometre i la poca il·luminació que hi ha la van posar a correcuita quan els vam avisar que a la tarda, això semblava una cova”.

Gossos deslligats i porta tancada

A més, una part del veïnat s’ha queixat reiteradament tant a la regidoria del districte com a la Guàrdia Urbana sobre l’ús incívic que s’està fent.

“És molt habitual trobar persones que venen al parc amb els seus gossos i els treuen la corretja perquè hi corrin lliurement. A més, tanquen la porta del cercat perquè no s’escapin i això fa que la resta de veïns no hi puguem entrar. Sembla un pipi-can”, assegura la Mari Carmen Quero, veïna de Collblanc.

La regidoria del Districte II, que té prevista una reunió amb els veïns el pròxim 17 d’octubre, ha avançat als Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet que “els elements gimnàstics sí que s’instal·laran tot i que encara no podem dir una data”.

L’Olga Gómez, en referència a l’ús incívic que denuncien els veïns, ha dit també que “estem treballant per senyalitzar millor l’espai amb la normativa que s’aplica i estudiarem com modificar la tanca perquè no se’n faci un ús privatiu”.