L’Ajuntament posa en marxa l’habitual campanya de recollida d’arbres de Nadal a la ciutat. En total, es delimiten amb tanques 16 punts de recollida distribuïts per tots els barris de la ciutat. Els arbres naturals que durant aquestes festes han guarnit les llars també es poden dur a la deixalleria municipal per tal de convertir-los en compost.

El lema és “El teu arbre de Nadal és reciclable. Porta’l a un punt de recollida i en farem compost”. La campanya es duu a terme del 8 al 15 de gener i a cada barri de la ciutat hi haurà un o dos espais habilitats.

Fins al 15 de gener es podran portar als més de 16 punts que hi ha en total. Els serveis de neteja els aniran retirant i es convertiran en compost. La campanya té com a objectiu evitar l’abandonament incívic del arbres a l’espai públic, i al mateix temps, aprofitar un recurs natural per al compost.

Lluís Fatàs, cap de neteja i residus de l’Ajuntament de L’Hospitalet, ha assenyalat que “aquesta setmana instal·larem 16 punts per recollir els arbres que ja no es fan servir, els recollim per portar-los a compostatge. Es trituren i es barregen amb la matèria orgànica per fer compost”.

Fatàs, ha assegurat que “és important reciclar aquest residu i aprofitar-lo, aquests arbres no poden acabar el contenidor d’escombreries, és matèria orgànica la triturem i fem un bon ús i portar-la com a adob”.

L’any passat es van recollir 1400 arbres.

Els punts de recollida

El Centre:  Plaça de l’Ajuntament

Sant Josep: Avinguda de Josep Tarradellas (amb el carrer de l’Estrella) i carrer d’Enric Prat de la Riba (amb el carrer de Santiago de Compostel·la)

Sanfeliu: Plaça de les Comunitats (davant del Centre Cultural Sanfeliu)

Collblanc:  Plaça del Mercat de Collblanc

La Torrassa: Plaça Espanyola

Santa Eulàlia:  Avinguda del Carrilet (amb el carrer del Comerç)

Granvia Sud: Plaça dels Veïns

La Florida:  Avinguda de la Primavera (amb l’avinguda de Ponent) i plaça d’Eivissa

Pubilla Cases:  Avinguda de Severo Ochoa (amb el carrer de Marcel·lí Esquius) i avinguda de Tomás Giménez (amb el carrer d’Ibèria)

Can Serra:  Carrer de Pere Pelegrí (amb el carrer de Sant Pere)

Bellvitge:   Rambla de la Marina (davant del número 178) i carrer de l’Ermita de Bellvitge (amb el Centre d’Estudis Joan XXIII)

Gornal:  Avinguda de Carmen Amaya (amb el carrer dels Joncs)

Els arbres de Nadal també es poden dur, per al seu reciclatge, a la Deixalleria Municipal del carrer d’Arquimedes.