L’Ajuntament perfila una solució tècnica “equilibrada” per a la integració de carrils bici a l’avinguda de Carmen Amaya, que comporti la menor pèrdua possible de places d’aparcament. Així ho asseguren fonts municipals, l’endemà que uns 200 veïns tallessin la Granvia durant 30 minuts en protesta per aquest pla municipal de reordenació de la mobilitat al barri.

Inicialment el projecte preveia eliminar de l’eix Carmen Amaya fins a 150 places per a vehicles. Ara, l’ordenació final està oberta a modificacions per fer-la compatible amb les reivindicacions ciutadanes, afirma l’Ajuntament, i un cop l’àrea de Mobilitat les tinguin perfilades, les explicarà al veïns.

El veïnat afectat denuncia, però, que la informació “no està sent clara ni transparent”. Dijous a la tarda van mantenir una darrera trobada amb representants municipals a on se’ls va dir que només s’eliminarien 12 places del tram central de Carmen Amaya, però no se’ls va concretar l’afectació que hi hauria a la corva d’aquesta rambla amb Granvia.

Hores després de la concentració que van protagonitzar -i que va tallar el trànsit de la Granvia durant trenta minuts a l’alçada de l’Ikea-, van rebre nova informació de fonts municipals assegurant-los que com a mínim s’eliminarien fins a altres 40 places del tram de l’avinguda que fa corba.

Aquest divendres, les tasques de senyalització de la nova mobilitat a l’eix de Carmen Amaya continuen i el veïnat manifesta reserves i cert escepticisme sobre el plantejament del projecte definitiu.

Segons Yolanda López, veïna que està participant en les converses amb l’Ajuntament, “entenem que es vulgui dotar aquesta zona de carril bici i no ens hi oposem, però pensem que tenim en aquest barri prou espai per poder fer-ho sense eliminar places d’aparcament”, afirma.

Pel moment i fins que no obtinguin una resposta satisfactòria el veïnat continuarà amb les protestes al carrer. Dilluns a la tarda han convocat una nova concentració a la Granvia.

Millora de la xarxa pedalable

L’actuació de crear carrils ciclables al Gornal està finançada a càrrec de fonts europeus Next Generation. En concret la ciutat compta amb 9,45 milions d’euros d’aquests fons per a consolidar l’estratègia de mobilitat sostenible del municipi, mitjançant diferents actuacions que incideixen en l’adequació de l’espai públic, la millora de la qualitat de l’aire i de la intermodalitat i la regulació de l’estacionament.