L’Ajuntament de L’Hospitalet ha contractat sis persones migrades a través del programa Treball i Formació-Línia ACOL com a peons de civisme i ordenances. Amb un contracte de 12 mesos, són persones que es trobaven en situació administrativa irregular i, a través d’aquest contracte laboral, obtindran una autorització de residència temporal.

És el cas de la Rosa Patricia Moreno, natural d’Hondures. Ella complia tots els requisits per poder accedir al programa i ara es mostra molt contenta amb l’oportunitat que pensa “aprofitar”, segons diu. “Estic molt agraïda perquè no és gens fàcil estar aquí sense documentació”, explica.

La Rosa Patricia Moreno, així com les altres cinc persones contractades, han estat avui al Saló de Plens de l’Ajuntament, on se’ls ha donat la benvinguda. A l’acte també han assistit l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el tinent d’alcaldia de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, que han reivindicat la ciutat com un lloc d’acollida. “Vinguin d’on vinguin. Nosaltres som veïns i veïnes de L’Hospitalet i hem de proveir per a la seva qualitat de vida, hagin nascut a la ciutat o no”, explicava José Antonio Alcaide.

El programa Treball i Formació-Línia ACOL forma part del Servei d’Ocupació de Catalunya i té com a objectiu promocionar la inserció sociolaboral d’un col·lectiu molt desprotegit i amb risc d’exclusió social. Per accedir-hi, cal acreditar la permanència continuada a Espanya els darrers tres anys, amb els últims 24 mesos residint a Catalunya. En el cas de l’Hospitalet, a més, les persones candidates han d’estar empadronades a la ciutat.

Programes de formació i inserció (PFI) i cases d’oficis

L’acte també ha servit per rebre l’alumnat que va iniciar, a principis de gener, els cursos de formació professional per a l’ocupació municipals: programes de formació i inserció (FPI) i les cases d’oficis. En aquest cas, són 68 alumnes que des de fa unes setmanes reben formació professional al Centre Municipal de Formació i Orientació al Treball (CEMFO).

En concret, 26 alumnes han començat els dos programes de formació i inserció (FPI) d’auxiliar d’hostaleria, formacions bàsiques autoritzades pel Departament d’Educació de la Generalitat. I, d’altra banda, 42 alumnes més han iniciat les seves pràctiques a les cases d’oficis de L’Hospitalet: 20 a Hostaleria i 22 a Instal·lacions i Eficiència Energètica.