El distintiu físic de què disposen els usuaris de la zona verda i què els acredita com a residents amb validesa per a l’any 2022-2023 es prorroga i també tindrà vigència durant el 2024. Així ho ha anunciat l’Ajuntament que informarà els ciutadans a través d’una carta que enviarà als seus domicilis en els pròxims dies.

Això es deu al fet que l’Ajuntament està treballant per digitalitzar l’acreditació que ara es farà de forma automàtica i que suposarà que desapareguin els distintius físics per a posar als cotxes.

Segons ha explicat el tinent d’alcaldia, Jesús Husillos, ha incidit en el fet que “la vinyeta del 2023 continuarà sent vàlida durant el 2024 sense fer absolutament res.”

El que sí que hauran de continuar fent els usuaris residents és treure el tiquet setmanal gratuït per poder aparcar a la zona verda, ja sigui a través de les màquines que hi ha a la via pública o en línia amb l’aplicació de l’AMB Aparcament residents.

Santa Eulàlia, la Torrassa, Collblanc, Pubilla Cases i Sanfeliu han estat els darrers barris a comptar amb zona verda. De fet, fa dos mesos que aquestes zones d’aparcament regulades van deixar enrere la fase de proves, i des del consistori en fan un balanç positiu.

“La implantació de les zones verdes redueix els quilòmetres que s’havien de fer per trobar aparcament. Per tant, incideix en la millora de la qualitat de l’aire i en la qualitat de vida dels residents”, ha afegit Jesús Husillos.

Des de l’Ajuntament també es treballa per posar en marxa aviat zones verdes d’aparcament als barris del Centre, Sant Josep i la Florida i les Planes així com ampliar les ja existents a Sanfeliu, Pubilla Cases i Santa Eulàlia.