Els veïns del carrer Sant Jordi del barri de Sanfeliu, que fa frontera entre L’Hospitalet i Esplugues, han vist com d’un dia per l’altre s’ha començat a aixecar gran part de la vorera que tenen davant de casa.

Encara que els habitatges de la banda de carrer on es fan les obres pertanyen a L’Hospitalet, els treballs els ha iniciat l’Ajuntament d’Esplugues, ja que la secció afectada de la vorera forma part del seu terme municipal.

“Fa dos anys que van arreglar la vorera i van posar una zona verda i ara, en un dia, s’ho estan carregant sense donar-nos cap explicació”, lamenta l’Obdulia Moya, veïna del carrer Sant Jordi.

L’actuació genera l’oposició del veïnat perquè preveu eliminar bona part de la vorera per donar cabuda a un nou carril de circulació. Una reordenació del carrer que s’inclou en el projecte urbanístic de la Montesa, a la veïna Esplugues, on s’han de construir uns 2.000 habitatges.

D’acord al pla de mobilitat associat al projecte, el carrer Sant Jordi tindria la funció d’absorbir l’increment del trànsit generat. De fet, segons el darrer estudi, es calcula que dels 700 vehicles que hi circulen diàriament hi acabaran passant fins a 15 mil.

L’Eva Serna, una de les veïnes afectades, explica que “amb el projecte pacificaran els carrers del voltant i tot el trànsit passarà per aquí. En sortirem perjudicats amb soroll i contaminació”.

“Passarem de ser un carrer residencial a ser un eix vertebral de la ciutat. No diem que no haguem d’absorbir part d’aquesta circulació, però s’hauria de repartir entre els dos municipis”, reivindica la Rebeca Pulido, una altra veïna del carrer Sant Jordi.

Una disconformitat que el grup de veïns afectats van portar al Ple municipal la setmana passada, on van demanar a l’Ajuntament de L’Hospitalet que intercedís amb el d’Esplugues per modificar el pla de mobilitat.

En aquell moment, l’equip de govern va assegurar que els treballs estaven aturats a l’espera d’una solució consensuada entre els dos Ajuntaments. Ara, l’inici de les obres ha agafat per sorpresa el veïnat.

“Ens sentim enganyats”, diu la Rebeca. Dilluns 27 l’Ajuntament ens va dir directament que les obres estaven aturades, i el dimarts de la setmana vinent ens trobem el terra aixecat”.

Els veïns del carrer Sant Jordi lamenten que l’Ajuntament d’Esplugues actuï, diuen, de manera unilateral. Demanen participar en una reunió conjunta amb els dos consistoris i també estudien emprendre accions legals per aturar el pla de mobilitat.

Els mitjans de comunicació de L’Hospitalet han demanat a l’Ajuntament d’Esplugues informació sobre les obres i, fins a la data d’avui, no hem aconseguit cap resposta.