L’Ajuntament de L’Hospitalet s’ha sumat a la resta de municipis de l’estat fent una concentració de repulsa i indignació davant dels sis darrers assassinats masclistes que s’han produït el passat cap de setmana a diferents punts del país.

La pluja no ha impedit que dotze membres del consistori municipal encapçalats per l’alcalde de L’Hospitalet, David Quirós, hagin baixat a les dotze del matí a la plaça de l’Ajuntament per condemnat les quatre dones i els dos infants assassinats aquest cap de setmana.

La xifra de dones que  han perdut la vida a mans de la seva parella o exparella des de començaments d’any pujaria a 19 i els menors víctimes mortals de violència vicària 15. Laura García Manota, tinenta d’alcaldia de Ciutat de Drets, ha assenyalat que “ens hem volgut afegir aquesta reivindicació i condemna que ha impulsat la federació de municipis perquè la realitat és que en les darreres hores hem viscut una jornada negre amb els sis feminicidis que s’han produït”.

El Ministeri d’Igualtat convoca per a demà un comitè de crisi

Davant d’aquest terrible escenari, la ministra d’Igualtat, Ana Redondo, ha convocat per demà dimarts 2 de juliol, un comitè urgent de crisi per abordar el terrorífic cap de setmana de violència masclista.

Laura Garcia, ha assegurat que “en aquesta reunió s’ha de revisar com s’està fent la coordinació entre comunitats autònomes per tal de poder veure com aquests recursos que es dediquen per part del Ministeri d’Igualtat puguin arribar els nostres carrers per tal que aquestes dones es vegin més protegides”.