Fa pocs dies saltava la notícia, un alumne del primer curs del grau mitjà d’FP de Mecanització a l’Institut Llobregat vivia en un allotjament pagat pels professors del centre, després de conèixer que l’estudiant no tenia una llar. Els professors del centre es van assabentar de la situació del jove després d’oferir-li un ordinador per poder treballar des de casa.

Ara, el jove després de reunir-se amb Serveis Socials de Barcelona, ciutat on està empadronat, podrà accedir a una habitació provisional en un centre de persones sense llar. Tot i que no és una mesura definitiva, l’Ajuntament barceloní ja valora altres serveis i prestacions perquè el jove pugui desenvolupar el seu projecte de vida.

Deixar els estudis si torna a quedar-se sense sostre

Mohammed, de 22 anys, ha explicat a Catalunya Ràdio, que ha acceptat aquesta mesura d’urgència “perquè és millor que res, millor que estar al carrer”. Malauradament, també ha afirmat durant la seva entrevista que si torna a quedar-se sense sostre, haurà de deixar els estudis.

Des del centre van començar a moure fils just quan van ser coneixedors de la situació del jove. A més, han afirmat en diverses ocasions que Mohammed és un alumne “brillant“. De fet, l’Ajuntament de L’Hospitalet va confirmar que l’Institut s’havia posat en contacte amb el consistori i van actuar per tres serveis diferents per intentar resoldre la situació.

Actuacions des de L’Hospitalet

Laura García Manota, tinenta d’alcaldia de l’Àrea de Ciutat de Drets, ha explicat que “des de Serveis Socials vam notificar que podien venir amb el jove per tal de fer una primera entrevista i veure ben bé quina era la situació. Per part d’Acollida i Integració, es va contestar a l’Institut el primer dia informant que estaríem parlant de dues línies diferents, del tema de sense llar per una banda, però també d’acollida i integració per l’altra, i es va mantenir contacte amb l’Institut fins que van tenir cita per part de Barcelona i, per tant, vam deixar de tenir aquest contacte amb nosaltres”.

D’altra banda, des d’Educació, “es van posar en contacte amb una entitat per tal de poder donar un recurs d’urgència immediata mentre es vehiculava la part més formal i protocol·lària de Serveis Socials, volent garantir que aquest jove no estigués al carrer, però a través de l’Institut es va trobar una altra via, i aleshores, no ens van donar resposta”, ha afegit García Manota.

Des de l’Ajuntament de L’Hospitalet remarquen que, per a ells, la situació de l’estudiant, tot i no estar empadronat a L’Hospitalet és molt important, ja que és alumne d’un centre de la ciutat. Per aquest motiu seguiran la situació del jove i recorden que estan a la disposició de tots els centres educatius de la ciutat.