Aquest passat diumenge, el BC Tecla Sala celebrava el seu ascens a Super Copa. Un gran èxit que podria no ser l’únic. La victòria de l’AEC Collblanc davant Lluïsos de Gràcia fa que els de Xavi Rego tinguin molt a favor poder quedar segons o tercers, cosa que els classificaria per a la fase d’ascens. El Collblanc té set derrotes i és segon en solitari. Lluïsos, tercer, té vuit partits perduts i Prat “B”, nou.

“Ho tenim molt bé. Falten tres partits i depenem de nosaltres, crec que no hem de mirar els altres equips”, explica l’entrenador, Xavi Rego. De fet, aquesta mateixa setmana l’AEC es podria classificar de forma matemàtica. Si els hospitalencs guanyen i el CB Prat “B” perd, el Collblanc estaria classificat per a la fase d’ascens.

“Hem treballat molt bé durant la temporada i si continuem així acabarem entre els tres primers. Tot passa per guanyar el partit en casa que ens queda i quan juguem fora donar el nostre 100%”, diu un dels jugadors, Pablo Martínez.

L’AEC Collblanc, amb plantilla i cos tècnic nous respecte a la temporada passada, no tenia previst lluitar per l’ascens. Però arribats a aquest punt, ja no es renuncia a res. A més, la sensació és que s’està en un gran moment de forma. “La defensa serà clau i, a partir d’aquí, necessitem a la gent molt ficada i tenir tots els jugadors, recuperar lesionats”, explica Xavi Rego.

Si l’AEC Collblanc es classifica, jugaria les fases d’ascens contra el segon i tercer de l’altre grup, en format final a 4 el 25 i 26 de maig. Les bases de competició no asseguren l’ascens per a cap d’aquests equips però el fet d’organitzar-les ja indica que hi ha previsió que algun conjunt pugi. Tot dependrà dels ascensos i descensos entre les categories catalanes i estatals.