L’Hospitalet va tancar setembre amb 11847 persones aturades, 50 menys que en l’agost i amb una taxa del 9,39%. Des de l’AEBALL es destaca que hi ha un atur de llarga durada i difícil ocupabilitat. La directora general d’AEBALL- UPMBALL, Rosa Fiol ha dit a l’Entrevista de l’Informatiu que “L’Hospitalet és molt activa en la creació de feina i per això tenim un atur més reduït que en molt llocs de Catalunya.”.

Fiol ha parlat de “proposar dur a terme un programa específic per conèixer el tipus d’aturats que hi ha a la ciutat. El Pacte Local per a l’Ocupació és una bona eina per fer un estudi que incideixi en les persones que ho tenen més difícil per trobar feina, normalment, gent d’edat”.

Rosa Fiol: ” La inflació està fent molt de mal a les empreses”

La inflació i l’augment de preus està afectant a la competitivitat de moltes empreses i Rosa Fiol ha mostrat “la preocupació que tenim perquè pugen els sous però els preus ho fan més. És una dificultat per ser competitius i ara toca gastar menys. El govern hi treballa  però no és suficient i el tema no està controlat. La inestabilitat geopolítica tampoc ajuda i l’economia global no està bé”.

Rosa Fiol ha parlat de l’absentisme. “Té efectes negatius en l’estabilitat i la projecció de les empreses i els factors són diversos. La difícil conciliació que hi ha és una de les principals causes i caldria un conveni on es pogués donar una certa flexibilitat per casos puntuals i poder recuperar més tard les hores que no s’hagin fet”.