AEBALL i la resta de Patronals de pimes catalanes del Consell Territorial de la Pime (CTP) s’uneixen en un front comú per afrontar l’estat d’emergència per la sequera a Catalunya i reduir l’impacte sobre l’activitat empresarial i la ciutadania, treballant directament, i de manera unitària, des dels diferents territoris. Des del Consell se sumen a les peticions que Foment de Treball ha fet aquesta setmana al Govern.

Destaquen que les restriccions d’aigua s’han convertit en la principal preocupació de les pimes pels efectes que això comporta en l’àmbit productiu, i insisteixen que cal centrar tots els esforços en establir les mesures necessàries per superar la sequera a Catalunya.

En un comunicat, asseguren que les entitats que formen aquest Consell consideren urgent la posada en marxa d’un seguit de mesures que han d’ajudar a superar aquesta crisi, “defugint de mesures coercitives i estigmatitzadores del teixit empresarial que lluny de ser la causa de l’actual situació d’extrema sequera que vivim, passa per ser part de la solució, mitjançant la col·laboració publicoprivada”.

Així doncs, presenten diverses propostes que van des d’àmbits com la gestió de l’aigua, la interconnexió de les xarxes en les diferents conques o mesures compensatòries en cas que per les restriccions s’hagin de produir aturades en alguns sectors productius.