L’Adrià Uriol s’ha quedat sorprès en conèixer la nota de la seva selectivitat. Aquest alumne de batxillerat científic del centre Tecla Sala ha obtingut un 9,80 en la fase general, una qualificació que se sitúa entre les deu millors segones notes de la provincia de Barcelona.

La millor nota en aquesta fase obligatòria ha estat 9,90 i l’han obtingut dos estudiants també de Barcelona demarcació: un alumne de Castellnou de Bages i un altre alumne de Sant Cugat del Vallès.

L’Adrià, doncs, serà un dels 914 estudiants que rebran la distinció PAU en obtenir una nota igual o superior a 9 en la fase obligatòria que puntua fins a 10.

“La selectivitat em va anar bé, pero de cap manera m’esperava ser-hi entre els primers”, explica. Els exàmens a on ha tret millors notes, un 10 concretament, són Història, Castellà i Matemàtiques. Respecte aquesta darrera prova que va aixerca controvèrsia entre els estudiants d’aquesta convocatoria per la seva dificultat, l’Adrià opina que no la va trobar complicada, però sí “va ser un examen llarg. Vaig patir per no tenir temps d’acabar-lo”, diu.

L’Adrià Uriol vol estudiar biomedicina a la UB. L’any 2023 la nova de tal per entrar-hi va ser sobre el 12,5. Ell, comptant el seu expedient i el resultat de les PAU ha quedat molt per sobre amb un 13,82. Per tant, està satisfet per poder estudiar allò que desitja.

Cal recordar que aquest estudiant del col·legi Tecla Sala serà l’únic representant català en la International Biology Olympiad 2024 que tindrà lloc al juliol a Astana (Kazakhstan).

Resultats 2024

El 97% dels estudiants examinats aquest juny de les PAU 2024 han superat la fase obligatòria. Es van matricular 42.550 persones a les proves, de les quals finalment es van presentar 41.736 (41.049 al 2023).  Del total de presentats, 33.960 es van examinar de les cinc matèries de la fase general, que es obligatòria.

Tant la nota mitjana de PAU com la nota mitjana d’accés a la universitat es mantenen estables, segons els resultats inicials corresponents a la fase general. Concretament, la mitjana PAU ha estat de 6,747 (6,787 el 2023) i la mitjana d’accés a la universitat de 7,276 (7,271 el 2023). Per sexes, les dones tenen ambdues notes mitjanes per sobre del global.

La prova d’accés a la universitat s’ha dividit en dues fases: la fase general, que ha estat obligatòria i constava d’un total de cinc exàmens, i la fase específica, que ha estat voluntària per a tots els perfils d’estudiants i servia per pujar nota.

Consulta el resultat de les teves PAU aquí