Nou reconeixement per a la trajectòria artística de l’hospitalenca Núria Espert. La Fundació SGAE he fet públic que l’actriu i directora de teatre i d’òpera rebrà el Premi Max d’honor 2024 pel “gran llegat en el camp de les Arts Escèniques, la seva capacitat com a gestora cultural i com a empresària teatral”.

Espert, Premi Nacional de Teatre el 1985 i Premi Princesa d’Astúries de les Arts el 2016, completa un prolífic palmarès amb aquest reconeixement. Segons la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), l’actriu s’ha mostrat il·lusionada per rebre una distinció del seus companys.

Núria Espert (L’Hospitalet de Llobregat, 1935) ha conreat una vida literalment a sobre dels escenaris i arreu del món. Va néixer al barri de Santa Eulàlia. El 2020 el Ple de l’Ajuntament li va atorgar la Medalla d’Honor de L’Hospitalet en la categoria d’or a l’actriu hospitalenca Núria Espert, per “tota una vida dedicada al teatre i a la transmissió de la cultura, així com per una trajectòria professional plena d’èxits nacionals i internacionals”. Anteriorment, el 1959 va ser nomenada filla predilecta de la ciutat i l’any 1993 se li va fer l’homenatge al Teatre Joventut, moment en que se li va lliurar una medalla honorífica de la seva ciutat natal.

Núria Espert rebrà el Premi Max d’honor el proper 1 de juliol de 2024 a l’Auditori Adam Martín de Tenerife durant la cerimònia de lliurament dels 27è Premis Max – Tenerife organitzada per la Societat General d’Autors i Editors, mitjançant la Fundació SGAE.