L’actriu de L’Hospitalet Núria Espert ha rebut, de la mà del president de la Generalitat, Pere Aragonès , el Guardó Pau Casals a la projecció internacional de la cultura catalana i per a la seva representació. Aragonés s’hi ha referit com a “artista total, que ha obert camí i ha esdevingut referent”.

Durant l’acte, que s’ha celebrat aquest dimarts al Palau de la Generalitat, el president Pere Aragonès ha subratllat que Espert ha destacat en totes les arts escèniques “als escenaris de casa nostra, però també amb una sòlida trajectòria internacional”, que “ha obert camí i ha esdevingut referent per l’enorme potencial d’actrius i actors que tenim com a país. Espert ha estat capaç de portar la cultura catalana fronteres enllà”. En aquest sentit, l’actriu Núria Espert ha afirmat que és “de L’Hospitalet i ho saben els japonesos, els russos i a tots els llocs on he actuat”.

Per la seva banda, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha destacat que és el primer cop que el premi Pau Casals es concedeix a una dona, i també a una professional de les arts escèniques.

El Govern de la Generalitat ha concedit el Guardó Pau Casals a Núria Espert , per la seva excel•lent trajectòria artística en l’àmbit de la interpretació i direcció en el món del teatre, l’òpera i el cinema, amb què ha contribuït a la projecció internacional de la cultura catalana.
Medalla d’Honor de L’H per a Núria Espert

Recordem que els grups municipals van aprovar per unanimitat, durat el Ple de Municipal de Novembre de 2020, atorgar la Medalla d’Honor de L’Hospitalet en la categoria d’or a l’actriu hospitalenca Núria Espert, per “tota una vida dedicada al teatre i a la transmissió de la cultura, així com per una trajectòria professional plena d’èxits nacionals i internacionals”. El lliurament d’aquest títol es durà a terme en un acte públic quan les condicions sanitàries ho permetin.

Núria Espert va néixer l’11 de juny de 1935 al barri de Santa Eulàlia. Va començar al teatre amb només 13 anys i durant més de 71 anys no ha deixat d’actuar. Aquesta no és la primera distinció que rep de la seva ciutat natal. El 1959 va ser nomenada filla predilecta de la ciutat i l’any 1993 se li va fer l’homenatge al Teatre Joventut, moment en que se li va lliurar també una medalla honorífica de la ciutat. El Diari de L’Hospitalet l’entrevistava el 1995.