“Sindicalisme amb veu de dona, experiències i visions” és el títol de la jornada que el sindicat d’UGT ha dedicat a la reflexió sobre situació de la dona en el món laboral i més concretament, en el sector públic.

Durant la sessió reivindicativa, la secretària d’igualtat d’UGT a Catalunya, Ivette Barrachina Hidalgo, ha fet referència a la realitat que es viu en aquest sector on malgrat haver-hi millors condicions que en les empreses privades, “no és del tot el que voldríem”.

A l’administració catalana, segons ha concretat l’Ivette Barrachina, “ens trobem una bretxa salarial del 10% a conseqüència del fet que les dones ocupen menys llocs de comandament que els homes i també tenim més temporalitat que ells”.

UGT treballa per millorar les condicions laborals dels sectors més feminitzats com l’educació, la sanitat o els serveis socials que són, precisament, els que pateixen més precarietat laboral. Ha assegurat, a més, que la clau per assolir la corresponsabilitat en l’àmbit laboral passa perquè les empreses compleixin els seus Plans d’Igualtat, que són obligatoris per a les que tenen plantilles de més de 50 persones treballadores.

Les veïnes del Districte IV, en lluita feminista

L’Associació de Veïns i Veïnes del Districte IV Florida-Les Planes també s’hi ha volgut sumar a la commemoració del Dia Internacional de la Dona amb una xerrada-col·loqui que es va celebrar ahir a la nova seu de l’Oficina del Pla Integral Les Planes-Blocs Florida (Plaça Llibertat número 5).

Durant l’acte, la presidenta de l’entitat, Maite de la Concha, ha fet un repàs a la història de la lluita feminista en defensa de la igualtat de drets, tot recordant cada batalla guanyada: salaris més justos, menys hores de feina i el dret a vot.

Aquesta xerrada és, com cada any, el punt de partida d’un seguit d’accions que culminaran amb l’assistència als actes reivindicatius del 8 de març. L’Associació està formada majoritàriament per dones i té com a projecte aplicar la discriminació positiva vers la dona.